Spomini

Spomini

No pa smo tu, še ena trgovina z navtičnimi izdelki. 30 let navtičnih izkušenj, predvsem raziskovanj skritih kotičkov Jadranskega morja, nam je reklo, da povabimo ljubitelje morskih avantur na našo novo spletno trgovino MAZBOATS.

Juhuuu, poletje se bliža. Zakaj ne bi letos tudi vi raziskali skrite zalivčke in njihovo kristalno morje. Sama sem bila navdušena nad zasebnostjo, čistostjo morja, občutki, ki so se mi porajali ob snorkljanju in opazovanju podvodnega sveta so nepopisni. No seveda v extremne globine si ne upam, sem pa dovolj radovedna, da se vsakič, ko se zasidrava z možem v zalivčku, podam v novo raziskovanje.

To drenjanje na plaži mi je enostavno presedlo. Sedaj uživava z možem na vodi.

Naši začetki segajo daleč nazaj, ko smo kupili prvi gumijasti čoln Maestral s starim Tomosovim motorjem 4. Malce starejša generacija se morda teh spomni. Skratka začeli so se naši najlepši dopusti. Prikolica in gumenjak. Nimaš lepšega. Raj na zemlji. V hladilno torbo smo dali pašteto, čajno klobaso, kruh, sok, pivo in že smo izpluli. Komaj smo čakali, da vidimo, kaj se skriva za naslednjim zalivom, da smo včasih kar pozabili jesti.

Seveda ni bilo vedno vse idealno. Dobro je bilo imeti s seboj tudi ključ za svečko, ključ 17 in 10, kombinirke in kak šraufenciger, da ni bil dolgcajt. Takrat je bil idealen čas, da je Matej, takrat star 3 leta, lovil ribice, midve s 7 letno hčerkico pa plavali.

Ah lepi časi. Ampak takrat so bili gumijasti čolni kar dragi za mlado družino, ki je še gradila hišo. Danes, pa se bomo potrudili, da boste lahko kupili cenovno ugoden gumijasti čoln in motor, ki bo nov. No morda bomo nekoč imeli v ponudbi tudi rabljene, ampak zaenkrat še ni tako.

To je to na kratko zaenkrat. Nasvidenje prihodnjič ………….